Den flagstang skal pege lige op i luften

Prøv at forestil dig i gamle dage, da man bare bankede sådan en flagstang ned i jorden, og man gjorde, hvad man kunne for, at den var vinkelret på jorden i alle retninger, og man ikke havde noget at måle efter ordentligt med.
Man måtte bare gå lidt væk og kigge fra alle retninger, om det så nogenlunde lige ud, og det var så nemmest, hvis man var flere om det.
Men der skulle så også bare en lille blæst til, og så var den flagstang meget bøjet, og hvis det ligefrem begyndte at storme, så kunne man være sikker på, at den enten ville knække eller lægge sig ned – og så håbede man bare, at det ikke blev over ens hus.
Derfor var der også mange, der droppede at have sådan en flagstang stående, for der var bare for meget arbejde ved det, og det kunne blive en dyr fornøjelse, og det kunne tage tid, når man skulle lave de flagstang selv, for man havde ikke den mulighed for at købe flagstænger fra Flagstangsfabrikken.

Det er blevet lettere at holde den flagstang lige

Det er straks noget andet i dag, for der har man fundet ud af, at man har en holder til flagstangen, men det er ikke så mange, der tænker over det, hvis de ikke selv ejer en flagstang, for det er jo ikke ligefrem den holder, som man kigger efter, når man ser en flagstang, da man hellere vil se, hvad der bliver flaget med.
Det er også derfor blevet nemmere at sørge for at holde den flagstang lige, for det skylder man trods alt Dannebrog eller hvilken flag, man flager med, at det ikke står skævt i haven, eller hvor man nu flager.
Det vil hurtigt blive kritiseret, hvis man ikke sørger for, at det er lige, og hvis der er andre i området, der også flager, hvor deres er mere lige, så bliver man hurtigt gjort til grin, så man skal ikke slække på det med at sørge for, at flagstangen er i vater og tjekke flere gange, om den stadig er det.