Invitér til spansk tapasaften

Har du lyst til at invitere gæster til noget lækkert, hvor du ikke skal stå i køkkenet hele tiden, men hvor I kan sidde og snakke i mange timer over bordet sammen? Så er en tapasaften en rigtig god idé. Du kan lave og anrette det hele i forvejen eller dagen før, så du kan have gæster kort tid efter, at du er kommet fra arbejde. Der findes en masse opskrifter på nemme tapasretter, der ikke kræver de store gastronomiske kundskaber. Og du kan også vælge at købe lækre oste, spændende pølser og gode oliven i forvejen, så du ikke skal lave noget selv. Husk at købe lidt lækker pesto og noget godt brød også. Gerne noget luftigt brød som fx ciabatta, focacia eller koldhævet flûtes.

Men hvis du ønsker at lave lidt selv også, kan en lakseroulade være en god idé. Små nye kartofler med omviklet skinke eller dadler rullet med tynde skiver bacon og lige bagt i ovnen er også et hit. Mandler der lige bliver ristet på panden i lidt olivenolie, soya og salt og derefter afdryppet på et stykke køkkenrulle smager også fantastisk. Det er faktisk kun fantasien, der sætter grænser. Du kan også lave fyldte champignons, små kyllingestykker mm. Du kan jo bare lave det dagen før og anrette i ovnfaste fade i køleskabet, så det lige er til at tage ud og lune i ovnen, når gæster skal komme.

Skal du holde reception eller andet, hvor du ikke er sikker på, hvor mange der kommer, er det smart at vælge en tapas menu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *