Hvem har ikke emhætter i loftet efterhånden?

Du kan prøve at spørge dine forældre, hvis du ikke er særligt gammel, om de er vokset op med emhætter i loftet.
Måske kan de så berette om en tid, hvor de selv satte den slags op i deres hjem, eller de købte deres første hjem med emhætte i køkkenet, for det var noget ret moderne for en stund tilbage.
Nu er det jo noget, som man egentlig forventer, at man finder langt de fleste steder, også selvom det ikke er de mest moderne emhætter, og de måske trænger til at få udskiftet nogle filtre, eller bare blive vasket lidt.
Der er nok mange bedsteforældre, som der ikke er vokset op med den slags, og hvis de fik den slags installeret, så følte man især, at man var noget ved musikken.
Man kan så spørge sig selv, hvad man gjorde før da, for det var noget imponerende, da man fandt på at lave emhætter og installere dem, og det kræver så sandelig finesse at tænke sig frem til dem, og der var mange hjem, som der skulle tilpasses at have emhætte.

Man gjorde noget andet før emhætter i loftet

Når man ser på, hvor længe man har haft emhætter, så er det faktisk ikke særligt længe, så man har måttet klare sig uden førhen.
Det er jo specielt i køkkenerne, at man sætter emhætter op, for de skal opsamle mados, dufte med videre, så det ikke ophober sig i køkkenet og området herved.
Derfor var det nemmeste før i tiden, at man måtte lufte ud ved at åbne vinduet og sætte dem på klem, og hvis det gik helt galt med maden, så måtte man åbne vinduerne markant mere op.
Så det nemmeste var egentlig at holde øje med maden, så det ikke gik helt galt.
Men hvis man boede meget småt, og der ikke var så mange udluftningskanaler, så måtte man tage til takke med, at man endte med at lave mad i omgivelser, som der var fyldt med em, og hvor der kunne lugt meget af mad – selv efter man var færdig med at lave mad.